RASAR mot Donken-KUPPEN

Upprördheten är stor efter att McDonald's personal på Scandinavium i förra veckan avslöjade att man kan få ut Happy Meal-leksakerna (för närvarande med Star Wars-tema vilket självklart gör frågan till en extra het potatis) utan att köpa själva mealet. Igår kontaktade hundratals läsare Eselsbruecke.

På hamburgerrestaurangen kan man alltså få en leksak om man köper det populära måltidsalternativet "Happy Meal", en mindre och smakfattigare hamburgare anpassad för de lite yngre konsumenterna. Nu har det uppdagats att professionella Donken-besökare har hittat ett sätt att utnyttja systemet.

Plockar hem leksaker

Genom att betala 20 kronor kan du få en leksak till valfri meny från Donkens digra lista; alltså kan du till exempel äta en Big Mac och få ett ljussvärd eller toppa dina fyra cheese med en Darth Vader-mask. Detta trots att McDonald's i sin skyltning ger tydliga indikationer på att leksaken är exklusiv för de matgäster som väljer att köpa Happy Meal.


Frasse Levinsson, 17 år, har förlorat förtroende för både McDonald's och Star Wars efter Eselsbrueckes avslöjande.

Upprörda hamburgerälskare

– Jag tycker det är en bra restaurang, men att det fuskas så här är ju inte klokt, säger Frasse Levinsson, 17 år.

 

Han säger att han själv flera gånger köpt både Happy Meal och en till extra hamburgare, för att bli mätt men ändå få en leksak.

– Nu förstår man ju att man inte hade en ärlig chans att vara ekonomisk och klok under sitt besök på Donken. Det är oärligt, och förstör hela matupplevelsen.


Många av de som vill ha Star Wars-leksakerna är äldre människor.

– Och vi pensionärer har ju inte råd att köpa både Happy Meal och extra hamburgare hundratals gånger, säger Rut Andersson, 77.

 

Ronald McDonald otillgänglig

Många känner sig alltså lurade av denna bluff (eller kanske bara smarta marknadsföring?) från Donkens sida. Eselsbruecke sökte under dagen hamburgerkedjans grundare Ronald McDonald som dock vägrade svara i telefon.


Nätläsarna tycker till:

Jag tycker det är för jävligt. Tänker inte lägga ett öre på Donken.

Eva

Jag kommer att sluta äta på Donken. Man kan inte lita på något längre. Givetvis någon som sitter och snor åt sej utan att göra rätt för sej.

Lars

Det är för jä**it att det är på detta viset. Detta har gjort att jag har från och med nu har slutat med dessa fuskhamburgare. Hoppas att de tänker om!

Pelle

Jag har väl lagt en 5 000 kronor på Star Wars-leksaker, men inte senaste året, då jag förstått att det är lönlöst. Dessutom är jag cp.

Pär

Ruffel och båg borde Donken döpas om till. Betalar själv in 300 kronor för Happy Meal varje morgon – men nu är det slut med det.

Erik

Är detta verkligen sant? Då kommer jag att skyndsamt sluta äta på Donken.

Lasse

Går det till så här så vill inte jag stödja dessa restauranger något mera. Jag kommer att säga upp mitt abonnemang.

Ann-Kristin

Jag har förstått att de har varit någonting konstigt. Man köper och köper men får aldrig leksaker, det blir bara dyra räkningar. Klart jag blir förbannad när jag blivit så lurad. Jag har suttit på Donken i flera år men nu får det vara nog, nu går jag hem.

Anita

Jag känner mig lurad.

Mikael

OBS: ESELSBRUECKE.BLOGG.SE vill understryka att eventuella likheter mellan det här fallet och TV-KUPPEN från POSTKODSCHOCKMILJONÄREN är helt oavsiktliga.


det jag är bäst på här i livetJapp, det är faktiskt det enda jag gör på dagarna. Behöver inget jobb, allt jag gör är att låna ut pengar till någon som är arbetslös.

KRIG I AFGHANISTANAlltså har ni också snappat upp det här med att det är någon slags väpnad konflikt nere i Mellanöstern nånstans? Ja alltså inget allvarligt eller så. Men att liksom att de slåss och så? Hörde nåt löst om typ 30,000 dödade sedan 2001, det är ju inte så farligt. Men alltså häromdan så förstod jag att det är KRIG på riktigt. Det var kvällstidningen Expressen som öppnade mina ögon. Efter 30,000 dödsfall fick jag äntligen klart för mig att det här är på riktigt. Fem stycken SVENSKAR hade alltså KOMMIT TILL SKADA i den här konflikten. Fattar ni det? Svenskar? Svenska medborgare! Svenskar som du och jag! Det är ta mig fan krig. Och vi kan inte komma undan. Fem svenskar skadade. Jag mår illa.

min morgonrock

Kanske fanns det ett liv innan dig. Ja antagligen, för i passet står det 18/1 - 1992, och så vitt jag vet kom inte din modell av morgonrock i Boomerangs sortiment förrän 2007. Alltså gick det femton år från min födsel till att våra vägnar korsades. Det var femton år av mörker, och om sanningen ska fram så minns jag ingenting av dem. Nej. Jag minns INGENTING. Och kanske är det bra. För vem vet. Hur kan mitt liv ha gestaltat sig utan dig vid min sida? Genomblöt och hjälplös efter minsta snabbdusch efter fotbollsträningen. Tvingad till att ta på mig full mundering så fort jag vaknade på lördagsmorgonen. Vad hade jag på mig mellan duschen och sovrummet på den tiden? Jag vet inte, och jag vill BASKE MIG INTE VETA, så illa kan det ha varit.

Men så en dag, när jag och min kamrat Sebastian egentligen strövade omkring i Kompassens anspråkslösa köpcentrum med det lösa målet att införskaffa en (varsin) skolväska, såg jag DIG. Där låg du, på ett bord med skylten "40% SLUTREA". Vi fick ögonkontakt, din blick sade "ja", min blick sade "ja", Sebbe sade "skynda då, vill hem innan matchen" och min plånbok sade "mja". Sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga. När Blåvitt skulle spela guldmatch mot Trelleborg senare samma höst var det du som låg på mina axlar efter att jag hade tagit en morgondusch som förberedelse. När jag gick ner och hämtade posten när boken "2008 - God's Final Witness" hade kommit var det din värme som omslöt mig i den tidiga junimorgonen. Och när jag nu sitter framför min dator med bara dagar kvar på det vi kommer kalla 00-talet gör jag det insvept i en av mina främsta följeslagare. Det är ingen slump att du heter Nils-Petter. Du är nämligen döpt efter Nils-Petter Sundgren, filmrecensent. Och jag älskar dig.

Om Nils-Petter någonsin gjort något illa, skulle det väl varit torsdagen före lovet då jag var så fångad av hans mysighet och värme i kombination med GP:s sportdel att jag kom sent till skolan. Men herregud, det var bara samhällskunskap jag missade, och jag menar... I've got 99 problems but a Wiedel-bitch ain't one.

om onlinepizza.se


när jag räddade världen


Sidan som förändrade mitt liv

Idag var det dags. Länge har jag funderat på de orättvisor dagens samhälle bjuder på i form av SM-guld till AIK, våldtäkter i Kongo och skövlingen av regnskog, men jag har aldrig funderat på vad jag själv kan göra åt detta. Frustrerande? Absolut. Så många år av förtryckta åsikter, och chansen har aldrig förut kommit att förändra världen helt på egen hand. Men SÅ.

Det började med att jag loggade in på Facebook. Noterade att jag hade inte mindre än fem(!) gruppinbjudningar, och tanken var given: "har någon äntligen bjudit in mig till kungahuset?"! Det var det inte, men en annan grupp fångade mitt öga. Den hette "Ingen Människa är Illegal", och den inledde vad som nog kommer bli ett livslångt engagemang för mig. Plötsligt förstod jag. Det är SÅHÄR jag ska lösa världsproblemen.

Jag var tvungen att agera kvickt. Snart kanske någon lömsk världsledare skulle köra en Hitler och förbjuda mig att gå med i viktiga Facebookgrupper, så det var bäst att direkt gå till aktion. Efter inte mer än fem minuter hade jag gått med i grupperna "Stop rapes in Congo", "Bevara oss mot gatuvåldet", "Barn får inte vräkas!", "Save the Rainforest", "Help Africa!", "Let's collect 1.000.000 signatures to support the Palestinians in Gaza", "Låt Babak stanna i Sverige!" och kanske framförallt "DVD - it's a movie on disc!".

Känner du också att du vill förändra världen? Gör som jag, visa att du bryr dig, tala för din sak och GÅ MED I JUST DEN FACEBOOKGRUPP SOM PASSAR DIG OCH DIN ÅSIKT BÄST!!!!!

RSS 2.0