funderingar

Jag sitter i min mammas säng och känner mig fundersam. Var börjar livet? Var slutar livet? Finns det chips att köpa i närheten av Stockholmsgatan tjugo i fyra på natten en tisdag? Jag skulle inte banga att ha en katt när jag flyttar hemifrån, är det dyrt? Står människan verkligen över djuren? Hur ska vi lösa klimatkrisen? Kan jag fortfarande komma in på Feministiskt intiativs riksdagslista till i höst eller är jag för sent ute, kom ju på tanken nu? Som vanligt när jag funderar framför min dator frågar jag Google. Så jag sökte på "djupa tankar" och lät Internet visa mig vägen. Jag fann också visdomens ord där.

"Da jeg var barn var min yndlings-slægting Onkel Huleman. Efter skole gick vi alle hen og legede i hans ule, og en gang i mellem spiste han en af øs. Det var først senare, at jeg opdagede, at Onkel Hulemand var en bjørn."
Källa: http://www.livet.se/ord/kategori/Djupa_tankar

Vad kan vi då dra för slutsatser? Onkel Huleman var en bjørn, det står alldeles klart, vad nu en bjørn är. Men är det också så att Onkel Huleman är en symbol? Kanske för meningen med livet? Jag fick helt enkelt googla "meningen med livet" också.

"Hans liv var ett rop om hjelp på et fremmed språk."
Källa: http://www.livet.se/ord/kategori/Livet/105

Nu var det alltså en norsk filosofisk tänkare som kom till min undsättning. Med vad är egentligen et fremmed språk? Det finns nog bara en sak som står klar här i livet. Vi är inte ensamma, men ändå är vi ensamma i själen. Vi är iakttagna, men ändå förbisedda. Vi är speglar till den här världen, vi pratar om vi hörs, men vi blöder om vi blir sårade, och vi sjuder om vi blir brända. Vi är helt enkelt..............

BDPANDOR


RSS 2.0