tankar om kristendomen och hinduism - av marcus göran svensson, 18 år, västra götalands län

PHOTOSHOPPAD AV BLOGGENS ÄGARE


Hej Dennis blogg (TJA!!!! LÅL/dennis) + läsare, Marcus här!

 

Jag tänkte att jag skulle skänka bloggen lite spirituell feeling genom att prata om religion. Men inte vilken religion som helst, utan den ENDA rätta religionen, dvs Kristendomen.

 

Jo, det hela började idag när vi var på Hare Krisna-templet här i Götet. Det hela skulle vara en mycket lärorik upplevelse men när vi satt där kände jag bara hur ilskan gentemot denna ”RELIGION” bara växte. Jag menar, vilken seriös religion har ett tempel och en restaurang, med svindyra priser, i SAMMA lokal?

 

Hursomhelst så föddes en tanke i mitt huvud (första gången lol lol/dennis). En tanke, en drift, en begärelse efter upprättning. Upprättning för den enda sanna religionen här på jorden, guds stora skapelse; Kristendomen.

 

Kristendomen är underbar. Vi har Jesus, mannen som offrade sitt EGET liv för DINA synder. Finns det någon finare gest? Det finns ju många fina gester, t.ex att bjuda någon på en Chokladboll eller skänka pengar till dom på Haiti (GAY LOL/dennis).

 

Men vem ÄR egentligen JESUS

 

Några säger:

 

- Han är en profet

- Han är min bästa vän

- Han är någon jag ber till när jag har problem

- Jag vet inte

 

Andra säger:

 

- Han var en snickare

- Han var en förfalskning

- Han existerade inte

- Vem bryr sig

 

Bibeln säger:

 

- Han är guds son

- Han dog för dig och mig

- Alla som tror på Honom skall bli räddade

- Han är VÄGEN, SANNINGEN och LIVET

- Han sjöng i Broder Daniel förr (/dennis)

Vem tror DU att JESUS är?

Man kan alltså kalla Jesus för den största symbolen för Kristendomen. Sen så finns det ju alla böcker och sånt, men vem orkar läsa dom? Finns även ett kors, men Jesus hänger ju liksom och skymmer korset, så Jesus är LIIITE viktigare, va?

 

Så nu när du har läst denna väldigt övertygande texten om Kristendomen och alla dess gotter så känner du kanske hur ångesten tränger fram inom dig och du tänker

 

”Vad ska JAG göra för att bli frälst?”


- Ja, det är nåt som alla borde fråga sig. Det gäller faktiskt själens EVIGA öde, dvs det EVIGA livet.

Så till dig som inte redan är kristen så säger Jesus ”... Du måste födas på nytt”(Joh. 3:7)

Då uppstår ju frågan ”Vad menas med att bli född på nytt?”

Var lugn mina små lamm, jag ska förklara:

Det betyder att bli pånyttgödd – att uppleva ny födelse. Det vill säga att bli omvänd och nygjord ”... så att era synder ska bli upprättade” (Apg. 3:19)


”Men vem behöver denna pånyttfödelse?” frågar du dig säkert, och som den hjälpsamma Kristna jag är så ska jag självklart svara. För det är sådana vi är vi Kristna; hjälpsamma, förlåtande och öppna.

 

Jo, denna pånyttfödelse behöver Varje man, varje kvinna, varje pojke och varje kvinna som är gammal nog att ansvara för sina handlingar. Man kan inte lära en gammal hund sitta säger man men även djur kan behöva en pånyttfödelse, eller kastering.

 

Inspirerad av den Heliga Ande förutspår profeten Jesaja i Kaptiel 53 vår herre Jesu lidande för människors synder flera hundra år i förväg.

Tänk er, Jesus trodde han skulle behöva lida i flera hundra år, men nu har han fanimej lidit i minst 1500 år för mycket, så det är på tiden att någon gör något åt dessa hädelser, och den någon är jag, mina små lamm

Nu ska jag inte uppta denna heliga bloggen med mer prat om Jesus och hans kumpaner, även om man aldrig kan få nog av det utan lämna er åt att fundera i lugn och ro vad ni egentligen vill. Och är ni osäkra kan ni komma till mig så kan jag bestämma åt er.

 

Jag lämnar eder med ett citat från allas vår mästare, frälsare och livscoach Jesus:
”Sannerligen, jag säger dig: densom inte blir född på nytt kan ej se Gud rike”


Kommentarer
Postat av: AnnBarrera27

Don't you acknowledge that it's high time to get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a>, which will realize your dreams.

2012-06-22 @ 20:29:25
URL: http://goodfinance-blog.com
Postat av: personal loans

I would like to propose not to hold back until you earn enough amount of money to order all you need! You should take the home loans goodfinance-blog.com or just collateral loan and feel yourself fine

2012-08-16 @ 08:42:04
URL: http://goodfinance-blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0