2000-talet, då vi valde bort fin kultur för lättsmält underhållning

När jag växte upp led jag ungefär lika mycket som Henrik Berggren lider en vanlig tisdagsmorgon. Vi bodde i en enkel fyrarummare vid Sveaplan, med utsikt över en sportaffär, en videobutik, restaurangen Gyllene Prag (döpt efter Tjeckiens huvudstad!) och en liten park där en lokalavdelning av Linnéstadens alkisar brukade sitta och filosofera med trefemmor och gårdagens GP. Föräldrarna slet hårt på arbetet och vi ungar fick roa oss bäst vi klarade av på egen hand. Vi byggde barkbåtar, vi kastade macka i handfatet som vi pga ekonomiska skäl inte fick fylla med vatten och vi åt varsin bit bröd med varm mjölk om dagen när vi hade tur, annars fick vi nöja oss med varsin käftsmäll från far. Och det var vi tacksamma för! När livet kändes svårt lade min far sin hand på min axel, ledde mig till köket och lät mig blicka ut över kylskåpet. "En dag min son. En dag skall all den här majonäsen och holländska smuggelölen bli din." Så sade han.Det här tänker jag på när jag i skrivande stund tittar på TV6. Kanalen visar Entourage. Entourage är ett av världens sämsta TV-program. Det handlar om några killar. Det är totalt meningslöst och jag vill hellre frätas till döds i grön syra än att fortsätta titta. Det uppskattas av killar som inte har så mycket vänner och som gillar att tänka sig att de också fick vara med i det "tuffa kompisgänget" som får ligga och åka runt i svarta bilar i introsekvensen. Det är så dåligt att klockor stannar och plötsligt börjar gå baklänges. Man går in på ett museum, man går ut från ett museum, det är hemskt! Det enda som kan utmana Entourage i klassen tungviktsmeningslöshet är U2, Vänner och Liza Marklunds "romaner". Jag dör inombords när jag ser på Entourage. Här har vi en bra sammanfattning signerad en god vän om hur det senaste avsnittet av Entourage slutade:
"nån som inte ville nåt och sen så ville nån nåt så kom nån som ville nåt med nån som också ville nåt men inte samma sak"


Jag lider med dagens ungdom. När jag var ung fick jag se riktig kvalitets-TV. Då var det program som Disneydags, Vintergatan, C/O Segemyhr och Sailor Moon som gav mig en stabil grund att stå på här i det oändliga lidande som kallas mänskligt liv. För att inte tala om Kannan (TACK FRASSE FÖR ATT DU PÅMINDE MIG, det ursäktar NÄSTAN att du ser på Entourage). Detta fantastiska program sammanfattas såhär av Wikipedia:

Henrik Johnsson och Alice Bah var programledare och programmet gick ut på att barn tävlade med varandra i olika grenar. Vinnarpriset var en kanna. Huvudsponsor var Arla.

 

Priset var alltså EN KANNA. Där snackar vi riktigt bra TV-underhållning. Man samlade sjätteklassare FRÅN HELA VÅRT AVLÅNGA LAND för att tävla i längdhopp, kulkastning och KOSTKUNSKAP, och vinnaren vann en KANNA. Kannan symboliserar för mig en sundhet i tillvaron. En tid innan det amerikanska konsumtionssamhället devalverade vår svenska existens. En tid då vi mellanstadieelver drömde om att få vara med i Vi i femman eller Kannan. Kannan var grymmare än medeltiden. Mitt krav är enkelt.


SVT. Återinför Kannan innan min syster blir gammal nog att titta på TV på riktigt. Annars kommer ni aldrig få K-NULLA B-RUDAR.


Kommentarer
Postat av: cha cha

trållet approves.

2010-03-09 @ 14:18:03
Postat av: Anonym

du kanske borde börja rökja weed so hade du gillat det

2010-03-11 @ 15:01:40
Postat av: Oman

Det är inget fel på Entourage. Det är en komediserie. Att hålla på att tjata om att det liggs mycket i programmet är bara klyschigt. Det känns lite "feminist 2001".

2010-04-15 @ 11:26:06
Postat av: Anonym

vet inte vem fan du är oman, men din åsikt = ointressant.

2010-04-23 @ 19:51:47
Postat av: RiversMargarita20

Thanks, nice collection what I found saddening is though why we keep on reinventing systems. Now is it something you have come across or you choose just to buy <a href="http://essaysexperts.com/expository-essay.html">Expository Essay</a>, if so please let me know if there is any such...

2012-01-13 @ 05:01:13
URL: http://essaysexperts.com
Postat av: web directory submission

There're lots of issues I don't realize about traffic increasing. Nonetheless, that does not mean that my business site will be not optimized! I will contact the superior article submission directory provider and everything will get OK.

2012-02-02 @ 21:11:50
URL: http://www.4submission.com
Postat av: write my research paper

There're a lot of bad stuff in the internet. Nenetheless, you need to keep away from these things. Moreover, you have to be extra meticulous when get term papers for sale. You have to realize that you cannot be taken using plagiarized papers. Thence, usually strive to look for reliable custom essay papers firm.

2012-02-04 @ 00:18:33
URL: http://www.primewritings.com
Postat av: mortgage loans

Specialists state that mortgage loans (goodfinance-blog.com) help people to live their own way, just because they can feel free to buy needed things. Moreover, various banks give term loan for young and old people.

2012-07-31 @ 23:07:52
URL: http://goodfinance-blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0