victoriadagen 2009

Idag såg jag på kronprinsessan Victorias (BILDN^ NEDAN där hon syns med psykotisk gymägare tillika framtida kung!) födelsedagsfirande i SVT2, ett riktigt kalas det vill jag lova. Här följer recension.

Jag kom in i sändningen vid 21.20 efter en mycket stillsam och fin bussfärd längs Bohusläns slätter, lyssnade på Clash och mådde allmänt fint (inte direkt relaterat till recensionen!). Inte bara jag dök upp vid den här tiden utan det gjorde även Måns Zelmerlöw, även känd som MZW och artisten bakom klassiker som "Cara Mia" och "Hope & Glory", föga förvånande drog han genast av den sistnämnda, dock i en ny version! Instrumenten var vackert avskalade och Måns röst fick tala i full majestät, något vi alla var tacksamma för med tanke på vilken fantastisk sångare som döljer sig bakom MQ-kostymerna! Säger som Måns, I'm still standing for hope and glory and love. Därefter dök Mark Levengood, känd för att vara från Finland men boendes i Sverige samt vara gift med killen som skrev "En komikers uppväxt", upp i rutan, han var programledare och drog medelmåttiga skämt. Kort reklamsnutt för Victoriafonden som gör det möjligt för handikappade barn att leva fullvärdiga liv, det var nog fler än jag som fångades av livslusten som de unga hjältarna som vår kronprinsessa hjälper utstrålade. Därefter svepte kameran förbi kungafamiljen som satt på första parkett (OF COURSE!), bredvid Vickan noterade vi för första gången i "officiella sammanhang" Daniel Westling af Ockelbo. Han såg mycket nöjd ut så jag antar att han hade petat på äktenskapsförordet så att han får behålla gymmet vid skilsmässa!

Dags för ny artist, minnet sviker mig en aning men tror att det var allas vår operadiva samt schlagerfiasko Malena Ernman som framförde en totalt oförståelig italiensk soppa till sång, orkar inte ens kommentera skiten men vill poängtera hur otroligt mycket bättre allt varit om Måns hade fått sjunga en låt till. Kvällen rullade på, nya dåliga skämt från Mark Levengood, uruselt framträdande av Salem al Fakir. Vill likna han al Fakirs position i "den svenska artisteliten" med Chippens i landslaget. Totalt meningslös, bidrar inte med någonting men ska alltid vara med och försöker se lite rolig ut. Fail på honom. Sedan hände dock något. Hela svenska folkets countrydrottning Jill Johnson greppade mikrofonen och tolkade mäster Neil Young på ett fullständigt sanslöst vackert vis. Vill hävda att världen stannade för några minuter, Jills leende mötte mitt genom TV-skärmen och dagen blev sisådär femhundra grader bättre.

Tyvärr är de lyckliga stunderna här i livet ofta skrämmande korta. En kyss, en Jill Johnson-låt, en straff dömd för bortalaget på Råsunda, drömmar som involverar dinosaurier, alltid är det över efter ett par minuter och vi har bara minnena att blicka tillbaka mot. Födelsedagskalaset gick här in i ett totalt jävla jazzpokerparti, ingenting hände, ingenting hände, Vickan delade ut ett pris, ingenting hände och ingenting hände. Eller ja - det hände saker, men samtliga var skrämmande ointressanta och opassande att ens intressera sig för för en intellektuell bjässe i stil med undertecknad. Vi fick vänta in i det sista på att årets Victoriadag skulle ta ny fart. MEN SOM DEN GJORDE DET. Hela svenska folkets favoritduo, Lena & Orup, intog nämligen scenen, och då är det given succé. Paret framförde ett sanslöst medley av gamla och nya favoriter och även om jag saknade både "Han jobbar i affär" och "Unga pojkar & äldre män" från Lenas sida var det hela så gott som komplett. Dessa två veteraner sitter i sanning på en diger låtskatt! När sändningen sedan avrundades med allsång i "Ja må hon leva uti hundrade år" och ett fyrfaldigt leve för kronprinsessan kunde man helt enkelt inte annat än ställa sig upp.

Som slutkommentar kan man helt enkelt sammanfatta kvällen som ojämn. När Måns inledde det hela trodde jag nästan att det skulle bli bästa Victoriadagen någonsin, men efter lågvattenmärkN^ som Malena Ernman och Salem al Fakir rasade betyget dramatiskt. Kronprinsessan Victoria Ingrid Alice Desiree Bernadottes födelsedagsfirande år 2009 landar på 7/10 i slutbetyg. Det kunde varit bättre, men det kunde DEFINITIVT varit sämre. Lena och Orup klart bäst. Som avslutning önskar jag naturligtvis kronprinsessan ett gött år, så syns vi till bröllopet nästa år, keep on rockin in the free world liksom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0